Noi avem CLARITATEA, tu SUCCESUL.

Dacă în lecțiile trecute din #eraDigitala am vorbit despre importanța website-urilor și a aplicațiilor mobile în strategia ta de marketing, azi ne focusăm pe conținut. Pe langă text și imagini, conținutul video a devenit foarte popular și este poate cea mai puternică unealtă în marketingul online.

Uite ce cuprinde acest articol de blog:

  • Ce impact are tehnologiei asupra conținutului video.
  • Cum să îți promovezi afacerea prin video.
  • De ce conținutul video va rămâne în trend.

Cum a îmbunătățit tehnologia videourile online?

Să ne întoarcem în timp la vremurile în care ne conectăm la internet prin modem-urile dial-up. Trebuia să suni la providerul de internet, se auzea un bip ca la fax, iar descărcarea unei melodii, nu video, dura și 40 de minute.

Este de înțeles de ce promovarea prin videouri nu era atât de populară pe atunci.

Revenind la prezent, observăm că tehnologia a progresat enorm. Începând de la costurile internetului care sunt mult mai mici, până la viteza mult mai rapidă. Legătura cu videourile? Pe acestea le facem cu ajutorul device-urilor tot mai performante, iar evoluția tehnologiei nu poate decât să ne bucure.

Cum să îți promovezi afacerea prin video?

Vorbind de tehnologie softurile noi ne permit să încărcăm videouri la o calitate foarte bună, în mod eficient.

Astfel putem vedea conținutul video pe PC, laptop, tabletă, telefon mobil, instant, indiferent unde ne aflăm, la sala de sport sau chiar și în avion, iar acasă direct pe televizor prin noile softuri sau console. 

Pentru că avem un acces foarte ușor la conținutul video, el acum este folosit pentru:

  • a ne educa, a ne amuza
  • pentru a obține informații
  • și chiar pentru a ne promova afacerea.

După cum spuneam, conținutul video este o unealtă foarte importantă pentru marketingul online și sunt mai multe metode prin care poți ajunge la clienții tăi:

Iată cum:

  • Poți crea clipuri comerciale pe care să le shareuiești direct pe site-ul afacerii tale, pe youtube sau alte rețele de socializare cum ar fi Vimeo
  • Poți să introduci linkul către video-ul încărcat pe YouTube, într-un articol de blog pe site-ul tău
  • Poți de asemenea crea clipuri de prezentare produs 360 grade, astfel oamenii să vadă ceea ce vinzi mult mai clar, evitând obiecțiile care pot apărea după cumpărare. Ele pot fi încărcate atât pe site-ul tău sau le poți folosi în postări plătite sau de informare pe rețelele de socializare.

Conținutul video va rămâne în trend chiar și peste 5-10 ani.

Experții anticipează că popularitatea promovării prin videouri va crește și mai mult în următorii ani. Folosindu-te de promovarea prin videouri poți deveni autentic și astfel să îți depășești concurența. Este o metodă potrivită atât pentru afacerile mici, dar și pentru cele mari.

Dacă rămâi alături de noi, vei vedea cum putem să dezvoltăm o strategie de marketing prin conținutul video.

Îți vom arăta cum să creezi și cum să promovezi aceste videouri. Apoi vom discuta chiar și cum poți să măsori performanța lor.

ro_RO